הארץ, 1 בנובמבר 2020
במאמרו מ–29.10 מתאר אלוף בן את בנימין נתניהו כממשיך דרכו של יצחק רבין. "ההסכם עם איחוד האמירויות ועם בחריין מהדהד את מורשת רבין", הוא כותב, "נדרשו 25 שנה עד שישראל תחזור לנתיב שנחסם בכדורי אקדחו של יגאל עמיר". זוהי תפישה מעוותת הן של דרכו של רבין והן של מדיניותו של נתניהו. ליבת מדיניותו של רבין, לפי בן, היתה חתירה לחיזוק מעמדה הבינלאומי והאזורי של ישראל על ידי שיתוף פעולה עם נשיא ארה"ב ביל קלינטון וכינון ברית עם המדינות הסוניות המתונות. רבין, לדבריו, "נרתע מהסדר עם סוריה" וחשד וזילזל בערפאת.
במת מדיניות | כרך 23 | גיליון 4 (אוקטובר 2020) – המכון למחקרי ביטחון לאומי INSS
המשבר שהחל במארס 2011, עם תחילת המרד נגד משטרו של בשאר אל-אסד, נכנס עתה לשנתו העשירית. עוצמתו ומורכבותו של המשבר נובעות במידה רבה מכך שהוא מתנהל, כמעט מימיו הראשונים, בשלוש רמות: הפנימית, האזורית והבינלאומית. ארצות הברית וישראל נמנות עם קבוצת המדינות המעורבות במשבר, והן מושפעות ממנו ותורמות לעיצובו. בה בעת, בהתחשב בכך שלישראל אינטרסים עמוקים בסוריה ועוצמה צבאית ניכרת, וכי ארצות הברית היא עדיין מעצמת-על עם אינטרסים חשובים במזרח התיכון, הרי שתיהן לא מילאו עד כה במשבר הסורי את תפקידי המפתח שהיה בכוחן למלא.
הארץ, ספרים - עיון, 9.6.20
ח'אלד ח'ליפה הוא סופר סורי יחיד סגולה שלא היגר ממולדתו ומצליח לשרוד במשטר הדיקטטורה של בשאר אל־אסד ולפרסם את יצירותיו החתרניות, שעה שחבריו נרצחו, הוכו ונכלאו.
הארץ – ספרים ועיון, 12.3.19
אליהו ששון היה הבכיר בין בני יהדות המזרח שעבדו לצד ההנהגה האשכנזית של ההסתדרות הציונית ולא חדל להתריע על כישלונה להבין לעומק את הפוליטיקה הערבית. עם מינויו ל"שר הספרדי" בממשלת ישראל ב-1961 הגדיר את הפער העדתי בישראל כ"מחלה ממאירה" והזהיר כי מפא"י תשלם בעתיד מחיר כבד על הפגיעה המתמשכת בבני עדות המזרח.
עם מותו של צאדק אל עזם, מרקסיסט חריף ובוטה, איש סוריה הישנה
הארץ, 30.12.2016
היה זה אחד מאותם צירופי מקרים אירוניים שההיסטוריה מזמנת לנו. הידיעה על מותו של צאדק אל עזם הגולה בברלין הגיעה יחד עם שטף הידיעות ותיאורי הזוועה על כיבוש מזרח חלב על ידי בשאר אל אסד ופטרוניו הרוסים והאיראנים. בכיר האינטלקטואלים הסורים, אדם שייצג במידה רבה את סוריה הישנה, הלך לעולמו על סף ההישג הצבאי שנראה כצעד חשוב לשימור, ואולי אף שיקום, שלטונו של אסד על סוריה, בהגמוניה עלווית שיעית תחת פטרונותן של רוסיה ואיראן.
סילביה חיים כדורי, אשתו של המזרחן היהודי הבריטי אלי כדורי ומחברת הכרך "הלאומיות הערבית אנתולוגיה", היתה שותפה למפעלו האקדמי של בעלה בכתב העת "מידל איסטרן סטאדיז" ואחרי מותו המשיכה לעמוד בראשו. עם מותה
הארץ, 13 בנובמבר 2016
גלובס, 17 באוגוסט 2014
עכשיו לא ניתן עוד לטמון את הראש בחול ולטעון שאין משבר עמוק ביחסים בין ממשלת ישראל, בראשות בנימין נתניהו לבין ממשל ארה"ב בראשות הנשיא ברק אובמה. הטיעונים שלפיהם משאלי דעת-קהל מצביעים על תמיכה גדולה בישראל בציבור האמריקאי - ושאפילו הידיד הגדול רונלד רייגן, כעס על ישראל והעניש אותה ב-1981 אחרי השמדת הכור העיראקי, וב-1982 בעת המצור על ביירות - נשחקו עד דק.
המזרחן פואד עג'מי, שהפך לכוכב בזכות ספרו "המצוקה הערבית", סירב לקבל את בכורתו של אדוארד סעיד, והאיבה ביניהם הייתה לשם דבר
הארץ, 3.7.2014
"הארץ", 09.09.2011
עם מותו של ההיסטוריון הלבנוני כמאל צליבי, שהצליח למצוא את החירות והיכולת לכתוב את תולדות ארצו שלו.
"ידיעות אחרונות", 26.04.2011
היחלשותו של אסד מובילה אמנם להתרופפות האחיזה האיראנית במזרח־התיכון, אך החשש הוא שהנשיא הסורי ושותפיו בטהרן ינסו להיחלץ מהמשבר באמצעות משבר יזום בלבנון או בעזה.